"Grin" Gračanica izvozi papirne ambalaže u EU

 

- Od posla čaršija: Gračanička firma izvozi papirne ambalaže u EU -

  • grin1

Vodeći proizvođač komercijalne papirne i kartonske ambalaže, kaširane ambalaže, etiketa, knjiga i sl. u BiH.

“GRIN“ d.o.o. Gračanica, sestrinska kompanija firme CPA. d.o.o Tojšići-Kalesija, vodeći je proizvođač komercijalne papirne i kartonske ambalaže, kaširane ambalaže, etiketa, knjiga i sl. u BiH. Njihova specijalnost su i doradni poslovi poput folija tisak, uv lak, te štampa na Brajevom pismu.

"U Grinu vlada porodična atmosfera, a kolege bodre jedni druge kako bi izvukli najbolje iz tima. Ponosna sam što radim za kolektiv u kojem svaki dan napredujem zahvaljujući edukaciji koju nam je menagement obezbijedio", kazala je za Akta.ba Alma Delimehić iz Grina.

Nakon dugo vremena počeli su da izlažu na sajmovima. Sreli smo ih na sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2023. Na štandu prezentuju svoje proizvode i stručno znanje.

"BiH sa ponosom može reći da ima jaku grafičku industriju. Možemo biti ponosni na mlade kadrove i njihovo znanje koje imaju", istakla je Amra i dodala:

"Nama je drago da su sajmovi opet zaživjeli i popularni. Ove godine je posjećenost sjajna. Vidimo da su izlagači dali sve od sebe da to izgleda lijepo i moderno.".

Ističe da bh. privreda zaslužuje ovakve sajmove na svjetskom nivou.

grin2

  • Izvoze na svjetsko tržište

Grinove ambalaže su dostupne širom EU. U našoj zemlji također imaju mnogo kupaca.

"Iz prehrambene industrije naš vodeći kupac je AS Holding. Iz farmaceutske Bosnalijek, Farmavita i Zada. Imamo kupce i iz automobilske industrije. Tu je Alma Ras, Madi, Semić i drugi.", istakla je Delimehić.

U ovu bh. firmu kontinuirano primaju mlade kadrove koje šalju na obuku. Podržavaju rast, razvoj, napredan i kako kažu s razlogom je Gračanica "Od posla čaršija."

"Naša branša traži veliko znanje da bi se mogli baviti ovim poslom. Ja radim već 6 godina u prodaji i svaki dan učim nešto novo. Nijedan dan nije isti, posao je jako kreativan. Pronašla sam se u ovom poslu i želim da ga unaprijedim na još veći nivo."

Grinov tim uskoro putuje na sajmove u Tursku i Njemačku, a jedna od novih investicija koja je pred njima je nabavka modernih mašina.

E.O.
akta.ba
25.9.2023. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

NB Super NG

 mamamia

grin

balic dec 2022

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

emma

SOS2023NG