Ministar Bešić posjetio Turistički ured u Gračanici


Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK HamzaBešić posjetio je danas prostorije Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Gračanice. Ovom prilikom susreo se sa voditeljem Turističkog ureda u Gračanici Edinom Ibriševićem, a tema razgovora bili su turistički potencijali u Gračanici i aktivnosti koje je Ured realizirao s ciljem promocije Gračanice i njenih turističkih znamenitosti. Turistički ured u Gračanici je počeo sa radom početkom 2021. i od tada su značajne aktivnosti usmjerene na objedinjavanje evidencija i materijala o turističkim potencijalima.

TUGracanica


„Do sada su se razvijali su se oni potencijali koji su bili vezani za aktivnosti poduzetnika ili nekog privrednika koji je investirao u određene turističke sadržaje. Sada sa ovim Uredom mi kreiramo politiku razvoja turizma u Gračanici, naravno, u skladu sa našim mogućnostima i potencijalima koje posjedujemo”, kazao je voditelj Ibrišević.
Ministar Bešić je pohvalio dosadašnje aktivnosti  Ureda i obećao da će i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona u narednom period podržati aktivnosti koje Ured bude realizirao.
“Gračanica je specifična i rijetka sredina koja je zadržala taj bosanski duh. To je prije svega i u punom smislu riječi čaršija. Njeni građani imaju običaj reći „odoh u čaršiju, a ne u Gračanicu“, a širom Bosne i Hercegovine, pa i šire je poznata kao “od posla čaršija” sve su to dobri preduslovi da u narednom periodu intenzivnije radimo na razvoju turizma ovog bosanskohercegovačkog bisera”, zaključio je ministar Bešić.
U narednom periodu planirano je da delegacija Ministarstva i Turističke zajednice TK posjeti Gračanicu i detaljno se upozna sa turističkim potencijalima, a sve u cilju kvalitetnije prezentacije u narednom periodu.


Odjeljenje za informisanje
21.1.2022. godine

 poliklinika irac

transturist2

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

SOS apr 2022

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022