Svečana promocija 540 diplomanata i magistara


Univerzitet u Tuzli danas je svečano promovirao 431 diplomanta i 109 magistara. Dodjelom diploma i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak akademska zajednica u Bosni i Hercegovini je postala bogatija za ukupno 540 visokoobrazovanih osoba.
Ceremonija je održana u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, u prisustvu roditelja i prijatelja magistara i diplomanata, rektorice Univerziteta, dekana, nastavnika i saradnika, a promociji je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Promocijadiplomanata


Rečeno je da je ovo je izuzetno značajan događaj za Univerzitet u Tuzli i cjelokupnu društvenu zajednicu, te je istaknuta nada i očekivanje da će promovisani diplomanti i magistri što prije naći zaposlenje i nastaviti svoje obrazovanje, na fakultetima i akademiji Univerziteta u Tuzli.
„Za mene je čast biti ovdje danas, jer ovoliko mladih i obrazovanih ljudi okupljenih na jednom mjestu koji okončavaju svoje dugogodišnje školovanje čini ovaj trenutak posebno svečanim.  Ova promocija mi kao čovjeku, roditelju i premijeru Kantona daje nadu i optimizam da naša zemlja zaista ima budućnost. Ja to istinski osjećam kad pogledam sve vas ovdje, jer vi ćete sutra naslijediti nas na našim radnim mjestima, u društvenim aktivnostima i na svim poljima života i rada“, rekao je premijer Suljkanović, te uputio čestitke diplomantima i magistrima: „Svima vama koji danas primate diplome, želim da vaše kompetencije što prije budu prepoznate i da vam se pruži prilika da kroz radni angažman pokažete koliko uistinu možete. Također, želim vam da svoje stečeno znanje i diplome ponesete  na pravi način i da dostojno reprezentujete naše fakultete, kao i da vam put koji ste odabrali u budućnosti bude uspješan“, zaključio je premijer Suljkanović.
„Nadamo se da diplomanti i magostri na ovaj način neće završiti svoje školovanje, da će nastaviti na nekom od idućih ciklusa studija, te da će kvalitet znanja koje imaju i vještina koje posjeduju biti najbolji promotori našeg univerziteta. Na njima leži budućnost našeg društva“, poručila je rektorica Univerziteta Nermina Hadžigrahić.
Prateći potrebe tržišta rada, ali i smjernice Skupštine Tuzlanskog kantona, ova visokoškolska ustanova u novu akademsku zajednicu ulazi s nekoliko novih programskih usmjerenja. Rektorica Hadžigrahić na kraju je naglasila da je cilj ovog univerziteta prilagodba potrebama društva, ali i nesebično prenošenje znanja studentima koji trebaju predstavljati najsvjetliju budućnost BiH.

28.6.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma