Kampanja ˝Budi junak/junakinja svoje zajednice˝ - prijave do 2.10.



Mlad si i član si omladinske organizacije ili neformalne grupe mladih iz Srebrenika, Kalesije, Živinica, Lukavca ili Tuzle. Imaš ideju kojom želiš unaprijediti rad svoje organizacije ili možda želiš osnovati novu omladinsku organizaciju koja bi unaprijedila kvalitet života mladih sa područja tvoje zajednice. Omladinska banka Fondacije tuzlanske zajednice nudi ti podršku kako bi svoju ideju sproveo/la u djelo i daje ti mogućnost da pokažeš da si i ti junak/junakinja svoje zajednice. Kako bi ti pomogla u toj namjeri, Fondacija tuzlanske zajednice je udružila sredstva međunarodnih donatora, lokalnih vlasti, biznisa i pojedinaca. Sve što treba da uradiš jeste da pažljivo iščitaš kriterije poziva i svoju ideju postaviš u formu projektnog prijedloga i pošalješ na našu adresu. Ukoliko tvoj projekat dobije podršku imat ćeš dodatno priliku svoju ideju predstaviti lokalnim biznisima i pojedincima i time obezbijediti dodatna finansijska sredstva.

ftz

  • Cilj poziva i kampanje:

1. Podržati mlade aktiviste u lokalnoj zajednici i pokazati da su oni istinski junaci svoje zajednice.
2. Osnažiti omladinski sektor kroz jačanje programskih i organizacionih kapaciteta omladinskih organizacija.
3. Potaći lokalne privredne subjekte i pojedince da finansijski podrže projekte mladih junaka

  • Iznos podrške:

Od 2500 do 4000 KM po projektu.

  • Aplicirati mogu:

1. Omladinske organzacije sa područja općina Srebrenik, Kalesija, Lukavac, Živinice i sa područja Grada Tuzla (Član 4. Zakona o mladima FBiH, stav 2.)
2. Neformalne grupe sa područja općina Srebrenik, Kalesija, Lukavac, Živinice i sa područja Grada Tuzla koje će kroz projekat osnovati omladinsku organizaciju.

  • Šta podržavamo:

Želimo podržati inovativne projekte omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih koji će svojom realizacijom povećati i poboljšati kvalitet svojih redovnih i vanrednih sadržaja u radu sa mladima na godišnjem nivou, povećati broj članova i zainteresovanost mladih za učešćem u tim sadržajima i aktivnostima. Prednost će se dati projektima koji podstiču razvoj poduzetničkog duha i poduzetničkog djelovanja i promišljanja kod mladih, projektima koji obezbjeđuju samoodrživost omladinskim organizacijama i koji imaju dugoročan efekat (više u kriterijima).

  • Rok za prijavu:

02. oktobar 2017. godine.

  • Kako aplicirati:

Prilikom apliciranja potrebno je dostaviti projektni prijedlog u standardnoj aplikacionoj formi FTZ-a. koju možete preuzeti na margini desno (PC uređaji) ili na dnu teksta (smartphone uređaji). Ukoliko vam je potrebna podrška pri ispunjavanju aplikacje možete se obratiti direktno u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice ili na broj telefona 362-832.
Potpisanu i ovjerenu dokumentaciju treba dostaviti poštom ili lično u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice, na adresu: Pozorišna 13, 75000-Tuzla, i u elektronskoj formi na e-mail adrese:
Za Lukavac na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Za Kalesiju na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Za Srebrenik na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Za Živinice na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Za Tuzlu na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

  • Napomena:

Za aplikante koji su do 21.08.2017. poslali nacrt svoje ideje u koncept noti biće organizovani edukativni moduli o ćemu će blagovremeno biti obavješteni.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma