U Tuzli počeo 3. Sajam visokog obrazovanja

- Za buduće brucoše sve na jednom mjestu -

SajamObrazovanja


Sajam visokog obrazovanja, koji u Tuzli okuplja značajan broj javnih i privatnih univerziteta, visokih škola i obrazovnih institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije počeo je jučer i za posjetitelje će biti otvoren i danas 8. maja/svibnja, sa osnovnim ciljem da maturantima i drugim zainteresiranim posjetitejima pruži što više odgovora na pitanje: Šta, kako i gdje studirati?
Očekuje se da sajamski događaj , koji se realizira u saradnji s Ministarstvom obrazovanja i nauke TK, posjeti veliki broj učenika iz više od 30 srednjih škola Tuzlanskog kantona te područja Brčko Distrikta i Posavskog kantona.
- Stvoriti priliku da se mladim ljudima koji se nalaze u velikoj životnoj dilemi pokušamo dati odgovor na jednom mjestu vezano za to šta i kako studirati, osnovna je ideja kojom se rukovodimo već tri godine od kako priređujemo ovu sajamsku manifestaciju. Mislim da smo u tome uspjeli, što je motiv više da kapacitete ovog sajma već naredne godine dodatno proširimo – istakao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma organizatora ovog događaja. Pored njega na otvaranju sajma govorili još Mirsad Đonlagić, rektor Američkog univerziteta u BiH i Fikret Vrtagić, šef Odsjeka za obrazovanje i nauku u Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.
Univerzitet u Tuzli na sajmu se predstavlja u punom kapacitetu sa svih 12 fakulteta i Akademijom dramskih umjetnosti.
-Ovakav način predstavljanja svakako je bitan za sve univerzitete, pa tako i za nas. Na ovaj način možemo prikazati šta možemo pružiti budućim studentima, koje studijske programe nudimo, ali i sve ono što Univerzitet u Tuzli pruža u drugim segmentima studentskog života – istakla je Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.
Pored brojnih visokoškolskih ustanova i drugih obrazovnih institucija koje se predstavljaju na sajmu, budući studenti se mogu informisati i šta nude dva univerziteta iz Slovenije i Hrvatske.
Sajam je smješten u izlagačkim paviljonima Hotela Tuzla, danas, drugog i posljednjeg dana sajma otvoren je od 10 do 15 sati.

Tuzlanski sajam
8.5.2019. godine

 Banner Lukavac 180x112

solana1

adriatic

izazovb

TQM

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

cydonia2
pavic1
golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

imel2

vlada tk1