Svečano otvorena senzorna soba za terapeutski tretman i rehabilitaciju djece


Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Esad Džidić prisustvovao je jučer svečanosti povodom otvaranja senzorne sobe za terapeutski tretman i rehabilitaciju djece odnosno osoba sa poteškoćama u razvoju. Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK, adaptiralo svoje prostorije.

urodiolsoba


Riječ je o projektu unaprjeđenja uslova rada udruženja i zaštita djece i odraslih sa teškoćama u razvoju kroz stručne edukacije i opremanje senzorne sobe za terapeutski tretman i rehabilitacijuu okviru kojeg je, za potreba svojih korisnika, Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK, adaptiralo svoje prostorije.
„Planiranim budžetom predviđeno je povećanje iznosa za oblast socijalne zaštite“, kazao je ovom prilikom ministar Džidić uz napomenu da će Ministarstvo i u narednoj godini planirati sredstva za rad Udruženja URODIOL. Osjetljivost prema ranjivim kategorijama mora na poseban način biti prepoznata u zajednici.Uvjeren sam da će ova senzorna soba pomoći Udruženju u procesu rehabilitacije, kazao je ovom prilikom ministar Džidić.
„Naši korisnici svakodnevno ovdje dolaze, u ovaj dnevni centar. Redovno njih 37 korisnika, a imamo 150 članova na području cijelog TK. Žao mi je što danas nisu svi tu, ali ovo je teško vrijeme, korona, neki su i bolesni“, kazala je  predsjednica URODIOL TK Nermina Čorhodžić.
„Soba obezbjeđuje nekoliko terapeutskih tretmana. Muzikoterapija, aromaterapija, a ponosno ističem da smo uveli jedan multisenzorni program, saundsori, prvi u Tuzlanskom kantonu. Doprinosi razvoju pažnje, koncentracije, koordinacije, tako da će sigurno unaprijediti život naših korisnika, istakao je koordinator projekta Nermin Mustajbašić.

16.12.2021. godine

 poliklinika irac

transturist2

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

SOS apr 2022

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022