Radna posjeta Fakultetu za tjelesni odgoj i sport

 

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović je boravio u radnoj posjeti Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Ovom prilikom prezentirane su planirane programske aktivnosti, s posebnim osvrtom na pripremu za održavanje XII međunarodnog Simpozija „Sport i zdravlje“, koji će se održati 21. i 22. 11. 2019. godine na Fakultetu zatjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Prezentirani su i predstojeći programi za obilježavanje Dana Mirze Delibašića, te aktivnosti na pripremi Univerzitetskog atletskog krosa koji će se održati u sklopu programa obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u Kampusu Univerziteta u Tuzli.

MinistarFTOS


Dekan Fakulteta Vlatko Šeparović je sa svojim saradnicima upoznao ministra i da će Fakultet za tjelesni odgoj i sport Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona ponovno uputiti Inicijativu za vraćanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja za studente Univerziteta u Tuzli, kako bi se postojeći stručni, kadrovski i prostorno - infrastrukturni resursi stavili na raspolaganje studentima u skladu sa standardima koje imaju svi dobro organizirani univerziteti.
Ministar Mićanović se složio da Kampus Univerziteta predstavlja veliki potencijal i resurs koji će moći koristiti i sportske organizacije čime bi se poboljšali uslovi rada sportskih klubova, što je preduslov za ostvarivanje velikih sportskih rezultata.
Razgovaralo se i o stvaranju pretpostavki za izradu nove strategije razvoja sporta u Tuzlanskom kantonu, te stavljanju stručnih i naučnih potencijala Fakulteta za izradu kvalitetnog dokumenta kao osnove za bolju budućnost sporta u TK.
Ministar Mićanović je izrazio želju i uvjerenje da će saradnja Ministarstva i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport biti intenzivnija i produktivnija s ciljem realizacije zajedničkih ciljeva.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma