Za "Zmaj Alpamm" u Banjaluci 17 medalja


U Banja Luci je proteklog vikenda, od 8.-10.3.2019. godine, održano Zimsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. Nastupila su 22 plivačka kluba sa 304 plivačice i plivača iz cijele Bosne i Hercegovine. Plivalo se u velikom (50 metara) bazenu sa 8 staza i elektornskim (omega) mjerenjem vremena. Tokom tri dana i tri dijela prvenstva, u jutarnjim dijelovima plivale su se kvalifikacije za večernja finala. Organizator prvenstva je Plivački savez Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator Plivački savez RS.

Za plivački klub ''Zmaj-Alpamm'' na ovom prvenstvu je nastupilo 14 takmičara (3 djevojčice i 11 dječaka): Ema Jahić, Amna Dračić, Asja Zolotić, Dani Pirić, Emir Jusičić, Faris Škahić, Adnan Sarajlić, Teo Pajić, Kenan Dračić, Hamza Mehmedović, Danis Karahodža, Ensar Ahmetović, Nadir Hodžić i Salko Dropić.

zmajevciZimskoBL2019

 

Plivači našeg kluba su osvojili ukupno 16 medalja (2 zlatne, 5 srebrnih i 9 bronzanih), a ostvareni su sljedeći zapaženi rezultati:
•    Kenan Dračić (’06) – osvojio je 8 medalja (2 zlatne, 2 srebrne i 4 bronzane) i na ovom prvenstvu postao dvostruki prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta, u disciplinama 400 i 1500 metara slobodno, te viceprvak BiH u disciplinama 400 metara mješovito i 200 metara delfin, dok je 3. mjesta zauzeo u disciplinama 50 i 100 delfin i 200 slobodno.
•    Adnan Sarajlić (’04) – osvojio je 2 bronzane medalje u disciplinama 100 metara leđno i 400 metara mješovito u kategoriji mlađih juniora.
•    Teo Pajić ('05) – osvojio je 2 bronzane medalje u disciplinama 200 leđno i 800 slobodno u kategoriji mlađih juniora.
•    Dani Pirić ('08) – osvojio je 2 medalje (1 srebrna i 1 bronzana) u disciplinama 50 prsno za 2. mjesto i 100 prsno za 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta.
•    Emir Jusičić ('03) – zauzeo je 3. mjesto u disciplini 800 metara slobodno u kategoriji mlađih juniora.
•    Danis Karahodža ('07) – zauzeo je 3. mjesto u disciplini 200 metara delfin u kategoriji mlađih kadeta.

Plivačima Farisu Škahiću, Asji Zolotić, Amni Dračić i Emi Jahić, nedostajalo je malo sportske sreće da dođu do pobjedničkog postolja. Ostali plivači i plivačice, koji nisu osvojili medalje, popravili su svoja najbolja vremena i ostvarili vidan rezultatski napredak sa čime smo izuzetno zadovoljni. Posebno smo ponosni na nastupe naših mladih plivača Eme Jahić ('07), Ensara Ahmetovića ('09), Hamze Mehmedovića ('07), Nadira Hodžića ('05) i Salke Dropića ('07) koji su pokazali pravi sportski duh i talenat. Obzirom da je ovo prvenstvo u olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati, ponosni smo postignutim rezultatima naših plivača. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu! Ovim prvenstvom je završena zimska sezona takmičenja, te slijede pripreme i takmičenja u ljetnoj sezoni.


Za sve one koji još uvijek ne znaju plivati, a žele da ovo ljeto uživaju u čarima plivanja, pozivamo ih da se prijave u našu školu plivanja ”Zmajček” koja svoje treninge održava tokom cijele godine, odnosno srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati, a možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391 ili emaila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Sve dodatne informacije možete naći na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm.

P.K.''Zmaj-Alpamm''
12.3.2019. godine

  • Ostali sportovi

    • F1: Za vikend VN Kine

      F1: Za vikend VN KineOvog vikend Formula 1 donosi utrku za Veliku nagradu Kine. Gledaćemo ukupno 56 krugova, ukupne dužine utrke nešto više od 305 kilometara. Vozi se u Šangaju na stazi zvaničnog naziva Shanghai...

    • F1: Dvostruko slavlje Red Bulla u Japanu

      F1: Dvostruko slavlje Red Bulla u JapanuNizozemac Max Verstappen pobijedio je na Velikoj nagradi Japana koja je održana na kultnoj stazi Suzuka. Trostruki svjetski prvak ostvario je 57 pobjedu u karijeri ispred momčadskog kolege Sergija...

    • F1: Verstappen starta prvi u Japanu

      F1: Verstappen starta prvi u JapanuIza nas su četvrte kvalifikacije sezone u Japanu koji je iz uobičajenog jesenjeg termina prebačen u rano proljeće. Iz blage naoblake je kao najbrži u kvalifikacijama izašao, očekivano, Max...

    • F1: Red Bull ponovo najbrži na treningu

      F1: Red Bull ponovo najbrži na treningu  Završen je posljednji slobodni trening na Velikoj nagradi Japana. S obzirom na to da se na drugom treningu praktično nije vozilo, ovaj treći trening timovima i vozačima bio je od velike važnosti. Što...

    • F1: VN Japana u Suzuki

      F1: VN Japana u Suzuki- Verstappenu prvi slobodni trening - Drugi trening sa malo akcije zbog kiše - Ovog vikenda vozi se VN Japana u Suzuki na stazi Suzuka International Racing Course. Staza je duga nešto više od 307...

    • Ministar Gazdić posjetio,,Mejdan“

      Ministar Gazdić posjetio,,Mejdan“Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić jučer je sa saradnicima posjetio SKPC ,,Mejdan“ Tuzla. Direktor „Mejdana“ Edin Buševac je informisao delegaciju o aktivnostima...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma