Danas debi rukometaša na EP


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati historijski prvi susret na Evropskom prvenstvu.
Protivnik našoj selekciji u Trondheimu u grupi D bit će moćna Norveška, jedan od domaćina smotre najboljih evropskih selekcija, koja će imati podršku 8.000 navijača u dvorani Trondheim Spektrum.

BiHRukometasi

Selektora naše reprezentacije Bilala Šumana raduje zdravstevni bilten s obzirom na to da ima sve igrače na raspolaganju.

Šuman će za susret odabrati 16 od 19 igrača koje je poveo na prvenstvo, a to su Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Ibrahim Haseljić i Mirsad Terzić.

"Znamo šta nas očekuje i protiv kakavog protivnika igramo, znamo da će dvorana biti puna i da Norveška želi medalju na ovom prvenstvu. Mi se okrećemo sebi i šta mi želimo uraditi protiv njih, a formula za igranje protiv Norveške mora biti bazirana na našoj odbrani. Mi također želimo trčati kontru i polukontru, što su segmenti u kojima su Norvežani superiorni, a protiv selekcije Danske su imali 25 kontri, što znači da veoma brzo završavaju napade", rekao je Šuman za klix.

Uistinu, Norveška je selekcija koja najbolje na svijetu "trči u leđa" protivnika te najbolje izvodi "brzi centar" i zbog toga će naši igrači morati biti maksimalno skoncentrisani tokom svih 60 minuta.

Ključno će biti smanjiti izgubljene lopte te se po završetku napada ekspresno vraćati u odbranu. No, to će biti teže učiniti nego govoriti.

Našim momcima poželimo puno sreće, jer bez obzira na rezultat cijela nacija će biti ponosna što će himna naše zemlje prvi put biti intonirana na jednom Evropskom prvenstvu.

Susret Norveška - BiH igra se večeras od 20:30 sati.

 cydonia2

solana1

adriatic

izazovb

TQM

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden jan 2020

emma

tztk

piemonte1

imel2

vlada tk1