LP: Liverpool prvak Evrope


Liverpool je šesti put u svojoj historiji postao prvak Evrope nakon što su u večerašnjem engleskom finalu Lige prvaka odigranom na Wandi Metropolitanu pobijedili Tottenham rezultatom 2:0.
Već u prvoj minuti uslijedio je šok za sve. Mane je želio ubaciti loptu i pogodio je igrača Tottenhama, a Skomina je odmah pokazao na penal nakon 23 sekunde. Pitanje je da li je lopta pogodila Sissoka u ruku ili u tijelo, a sudija, iznenađujuće, nije pogledao VAR snimku, već je ostao pri prvoj odluci. Salah je potom sigurno postigao pogodak za veliko vodstvo u finalu na samom startu, iako je Lloris pogodio stranu u koju će pucati.

LPLiverpool


Tottenham je pokušavao stvoriti neku priliku nakon startnog šoka, a u 18. minuti utakmica je bila prekinuta jer je u teren utrčala jedna atraktivna djevojka koju su zaštitari odveli s terena.
Imali su Spursi veći posjed lopte u svojim nogama, Liverpool je bio opasniji, ali sve je to bilo nedovoljno i gledali smo jedno od najgorih prvih poluvremena u finalima Lige prvaka.
Tottenham je krenuo odlučnije u nastavku, ali je i dalje bio sterilan u napadu i bez prave prilike pa se loše finale nastavilo igrati i u drugom poluvremenu.
Najveću priliku nakon gola na startu susreta propustio je Liverpool u 69. minuti. Mane je odlično povukao, dodao do Milnera, a on s 15 metara šutirao. Lopta je završila malo pored desne stative, Lloris je ostao ukopan, a Tottenham imao puno sreće.
Spursi su se tek probudili u zadnjih desetak minuta. Prvo je zaprijetio Alli nakon što je Trippier odlično ubacio na ivicu peterca.
Minut kasnije nove dvije prilike za Tottenham. Prvo je Alisson odbranio projektil Sonu s 25 metara, a potom je iz šesnaesterca pokušao Moura po zemlji, a golman Liverpoola uhvatio loptu.
Posljednju šansu Spursi propustili su pet minuta prije kraja meča kada je Eriksen šutirao na drugu stativu, ali je Alisson i ovo odbranio.
Kazna je uslijedila dvije minute kasnije kada je Origi udvostručio prednost Liverpoola i slavlje je moglo početi.
Liverpool je postao prvak Evrope šesti put u svojoj bogatoj historiji.

  • Fudbal

    • LP: Borussia Dortmund i PSG prvi polufinalisti

      LP: Borussia Dortmund i PSG prvi polufinalisti- Večeras dva uzvratna meča četvrtfinala - Sinoć su Borussia Dortmund i PSG postali prvi polufinalisti evropske fudbalske Lige prvaka. Za te poduhvate bilo je potrebno ukupno 11 pogodaka. U...

    • LP: Uzvrati četvrtfinala

      LP: Uzvrati četvrtfinala- Večeras Barcelona - PSG, Borussia Dortmund - Atletico Madrid - Večeras su na programu prve uzvratne utakmice četvrtfinalne faze evropske fudbalske Lige prvaka. Na programu su mečevi Barcelona - PSG,...

    • LP: Pobjede Barcelone i Atletico Madrida

      LP: Pobjede Barcelone i Atletico MadridaSinoć su odigrana i preostala dva prva četvrtfinalna susreta UEFA-ine Lige prvaka u kojima su vrijedne trijumfe upisali Barcelona i Atletico Madrid. Blaugrana je u goste otišla neugodnoj ekipi Paris...

    • LP: Deset golova u Madridu u Londonu

      LP: Deset golova u Madridu u Londonu- Večeras još dvije četvrtfinalne utakmice - Sinoć je na dvije utakmice četvrtfinala evropske fudbalske Lige prvaka palo deset golova. Golijadu samo gledali u Madridu gdje su Real i M. City igrali...

    • LP: Večeras prve utakmice četvrtfinala

      LP: Večeras prve utakmice četvrtfinala  Utakmicama u kojima se sastaju Arsenal i Bayern u Londonu te Real i Manchester City u Madridu otvara se faza četvrtfinala evropske fudbalske Lige prvaka. Oba susreta igraju se s početkom u 21 sat, a...

    • Večeras BiH - Ukrajina

      Večeras BiH - Ukrajina- Zenica, Bilino polje, 20,45 - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zenici na Bilinom polju od 20 sati i 45 minuta, dočekati Ukrajinu u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma