Zlatni BAM za Novu banku

 

Najuspješnijim bankama u Bosni i Hercegovini, na tradicionalnoj manifestaciji Večer bankara, uručena su priznanja Zlatni BAM, koja, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin Banke i Biznis u BiH.

Novabanka ZlatniBAM

Nova banka a.d. Banja Luka dobitnik je Zlatnog BAM-a, dodijeljenog u kategoriji banaka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom. Kao potez godine prepoznata je kupovina Sberbank a.d, što je nagrađeno posebnom plaketom koja je plod ocjenjivačkog rada žirija sačinjenog od novinara i stručnih saradnika magazina Banke i Biznis. Za Novu banku priznanja su uručena predsjedniku Uprave Siniši Adžiću.

Godina 2021. posebno je značajna za Novu banku, jer su ostvareni najbolji pokazatelji poslovanja od njenog osnivanja. U ovoj godini aktiva Banke dostigla je iznos od 2,5 milijarde KM, što predstavlja rast od 10% u odnosu na prethodnu godinu. Uz aktivu Banke rastao je i procenat korištenja svih proizvoda Banke, ali i broja korisnika. Jedna je od klijentima najdostupnijih banaka, jer posluje u okviru 64 organizacione jedinice, sa mrežom preko 110 bankomata i sa ponosom uslužuje više od 200 000 klijenata. Stručna javnost prepoznala je da je Nova banka, preuzimanjem Sberbanke, ojačala poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Priznanja su uručena na gala večeri posvećenoj sektoru bankarstva, na kojoj su se okupili predstavnici banaka, te predstavnici udruženja, institucija i organizacija koje prate i servisiraju uspješan rad banaka koje posluju na tržištu Bosne i Hercegovine.

19.9.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma