Imel: Organizujte rad od kuće sigurnom VPN konekcijom!

 

Digitalna transformacija značajno je utjecala na način poslovanja kompanija i ubrzala protok informacija, povećala produktivnost te omogućila većini rad sa udaljenih lokacija, remote work.

Menadžeri koji ovakav način rada nisu prakticirali u svojim organizacijama, širenjem korona virusa kao više sile, sada su shvatili da im predstavlja jedini izlaz za održavanje kompanije i privrede generalno.

Digitalizacija ne predstavlja nužno izolaciju.

Savremena tehnologija omogućava da se sa udaljenih lokacija online putem vode sastanci i konferencije, održava nastava za učenike i studente, šalju izvještaji, vrši monitoring, obavlja kupovina i sl. a sve zahvaljujući internetu i aplikacijama Skype, Zoom, Outlook, Google, Shop i dr.)

Istina, mnogi poslovi zahtjevaju prisustvo zaposlenih ali postoji isto toliko poslova koji se mogu raditi putem računara i interneta sa bilo koje lokacije a da zaposlenik nije u kompaniji.

imelkuca2

  • Kako uspostaviti rad sa udaljenih lokacija tzv. remote work?

Imel d.o.o. Vam može pomoći da uspostavite remote work putem sigurne VPN konekcije. VPN stvara sigurnu konekciju preko interneta između udaljene lokacije i lokalne mreže Vaše kompanije i pri tome kriptuje i štiti Vaše podatke.

VPN označava Virtual Private Network i može se organizovati kao:

    site-to-site (stalna) VPN konekcija između dvije lokacije i
    on-demand (po potrebi) konekcija u kojoj se korisnici putem VPN klijenta povezuju sa mrežom organizacije

  • Zašto koristiti VPN konekciju?

VPN tehnologija koristi se za siguran udaljeni pristup mrežama organizacija i kompanija. VPN je posrednik koji nudi šifriranu vezu od tačke A do tačke B.

Jednostavnije rečeno, kada se korisnik spoji na VPN on zapravo koristi internet kao infrastrukturu u kojoj se napravi poseban, dobro zaštićen, tunel kroz koji se vrši prenos podataka i kojem može samo on pristupiti.

Sigurni VPN-ovi skrivaju Vašu mrežnu aktivnost i štite Vas od mnogih opasnosti na webu – od hakerskih napada, ulaska u mrežu kompanije, prodaje podataka, krađe identiteta i još mnogo toga.

Imelkuca

  • Zašto trebate sigurnu VPN konekciju?

VPN konekcije su vrlo jednostavne za korištenje i mogu se brzo uspostaviti, bez ikakvih dodatnih zahtjeva. Preporučujemo da se koristi pouzdana i transparentna plaćena VPN usluga s mnoštvom funkcija i dobrom reputacijom. Glavna prednost sigurne VPN konekcije je šifriranje, što pruža snažan dodatni sloj sigurnosti i svodi rizik korištenja na minimum.

Iz Imela preporučuju Fortigate uređaje koji kao Next Generation Firewall pored sigurne SSLVPN konekcije omogućavaju i zaštitu Vašeg informacionog sistema od napada izvana.

  • Za uspostavljanje VPN konekcije potrebno je:

    pristup Internetu na obje strane
    VPN server, u slučaju site-to-site VPN konekcije potrebna su dva VPN servera, a u slučaju on-demand konekcije  potreban je jedan VPN server na strani na koju se spaja
    VPN klijent (u slučaju on-demand konekcije) instalisan i konfigurisan na uređaju na udaljenoj lokaciji

U ovim teškim momentima žele Vam pomoći kako bi savremene tehnologije iskoristili na pravi način.

Klijentima i poslovnim partnerima omogućili su besplatnu podršku za uvođenje sigurnog rada od kuće putem VPN konekcije.

Pripremimo se na vrijeme za remote work.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma