„Državni lopov“ iz Zenice danas u NP Tuzla

- Gostovanje predstave „Državni lopov“ Studio Teatra Zenica u NP Tuzla u četvrtak 11.4.2019.godine u 19,3o sati -


DrzavniLopovHit komedija “Državni lopov” gostuje u Narodnom pozorištu Tuzla u četvrtak 11.4.2019.godine u 19,30h. Studio Teatar iz Zenice je producent predstave “Državni lopov” koja je nastala 2005.godine i koja je trenutno jedna od najduže živućih predstava u BiH. Ova predstava je do sada zabilježila oko 200 izvođenja i niz značajnih turneja, festivala i gostovanja (naglašavamo nekoliko turneja u Hrvatskoj i Crnoj Gori, turneja u Švedskoj, Njemačkoj, Luksemburgu, Švicarskoj i gostovanja širom BiH).
„Državni lopov“, nastao davne 1977. godine, jedna je od najizvođenijih predstava, a tekst je i danas je aktualan zbog novih “državnih lopova”. Komedija je to o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi 'državni lopov' i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unaprijeđenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko,  tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom odvjetnika on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.
Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj publiku nasmijati i opustiti.
Uloge u predstavi tumače Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Oni također potpisuju i režiju ove hit komedije.   
Ulaznice za predstavu „Državni lopov“ možete kupiti u marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla. Dodatne informacije i rezervacije karata mogu se dobiti na telefone 035/251-645 i 035/251-646.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O glumcima:

NUSMIR MUHAREMOVIĆ
 
Akademiju scenskih umjetnosti završio u Sarajevu u klasi prof Miralema Zupčevića. Zaposlen u BNP Zenica,gdje je odigrao preko trideset uloga. Prije toga radio u East-west company,Harisa Pašovića, a povremeno kao honorarac i u NP Sarajevo. Za uloge u pozorištu dobio i brojne nagrade.
Iza sebe ima nekoliko filmskih uloga a najvažnija je uloga u filmu Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda”.
 
IRFAN KASUMOVIĆ
 
Akademiju dramskih umjetnosti završio u klasi prof Vlade Keroševića u Tuzli. Trenutno radi na tuzlanskoj akademiji kao viši asistent na predmetu Gluma. Iza sebe ima četrdesetak pozorišnih i filmskih uloga,nekoliko TV projekata. Dobitnik nekoliko nagrada za pozorišne uloge. Povremeno se bavi režijom i organizacijom raznih manifestacija.
 
MIRZA MUŠIJA

Završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Miralema Zupčevića. Trenutno je zaposlen u JU Centar za kulturu Kakanj, gdje obavlja funkciju direktora.
Igrao u brojnim bh pozorištima a svoje prve uloge je napravio u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Iza sebe ima nekoliko uloga na filmu i u tv serijama.

 • Kultura-Novosti

  • Večeras izložba Noema/Noesis, Vladimira Topića

   Večeras izložba Noema/Noesis, Vladimira TopićaObavještavamo Vas da će večeras, u četvrtak, 15.8.2019.godine, u 20 sati, biti upriličeno otvaranje izložbe Noema / Noesis, akademskog slikara Vladimira Topića, u kući i ateljeu Ismeta Mujezinovića, a u...

  • Promocija knjige „Srebrenička tragedija“

   Promocija knjige „Srebrenička tragedija“- Centar za kulturu Lukavac, subota (10.08.2019 godine) u 18:30h - Filozofska drama "Srebrenička Tragedija" je knjiga koja postavlja pitanje da li je ljudska civilizacija preživjela genocid u...

  • "Sunce tuđeg neba", 9.8.

   - Centar za kulturu Lukavac - 9.8.2019. u 20:30 sati - U predstavi "Sunce tuđeg neba" Marinković tumači lik "višenacionalnog i multikulturalnog" junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta...

  • Haydn gudački omladinski orkestar 12. jula u Živinicama

   Haydn gudački omladinski orkestar 12. jula u ŽivinicamaOko 40 umjetnika iz Holandije nastupat će na koncertu koji će se održati 12. jula na Velikoj sceni BKC-a Živinice, s početkom u 19:30 sati, a riječ je o vrhunskom ansamblu, koji je osnovan 1989....

  • Pozorište mladih: prezentacija grupe starijeg uzrasta

   Pozorište mladih: prezentacija grupe starijeg uzrastaDramski studio za djecu, mlade i odraslePočetna faza 2019. Javna prezentacija grupe starijeg uzrasta 2.PETAK, 5.7.2019. godine u 19.00 sati.Na sceni Pozorišta mladih Tuzle/dvorana Kaleidoskop...

  • ˝Savršen kroj˝ danas u Lukavcu

   ˝Savršen kroj˝ danas u Lukavcu- Na repertoaru Centra za kulturu Lukavac - Predstava "Savršeni kroj" nastala je po tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

adriatic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 cydonia2

solana1

GOLDEN maj 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1