„Državni lopov“ iz Zenice danas u NP Tuzla

- Gostovanje predstave „Državni lopov“ Studio Teatra Zenica u NP Tuzla u četvrtak 11.4.2019.godine u 19,3o sati -


DrzavniLopovHit komedija “Državni lopov” gostuje u Narodnom pozorištu Tuzla u četvrtak 11.4.2019.godine u 19,30h. Studio Teatar iz Zenice je producent predstave “Državni lopov” koja je nastala 2005.godine i koja je trenutno jedna od najduže živućih predstava u BiH. Ova predstava je do sada zabilježila oko 200 izvođenja i niz značajnih turneja, festivala i gostovanja (naglašavamo nekoliko turneja u Hrvatskoj i Crnoj Gori, turneja u Švedskoj, Njemačkoj, Luksemburgu, Švicarskoj i gostovanja širom BiH).
„Državni lopov“, nastao davne 1977. godine, jedna je od najizvođenijih predstava, a tekst je i danas je aktualan zbog novih “državnih lopova”. Komedija je to o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi 'državni lopov' i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unaprijeđenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko,  tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom odvjetnika on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.
Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj publiku nasmijati i opustiti.
Uloge u predstavi tumače Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Oni također potpisuju i režiju ove hit komedije.   
Ulaznice za predstavu „Državni lopov“ možete kupiti u marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla. Dodatne informacije i rezervacije karata mogu se dobiti na telefone 035/251-645 i 035/251-646.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O glumcima:

NUSMIR MUHAREMOVIĆ
 
Akademiju scenskih umjetnosti završio u Sarajevu u klasi prof Miralema Zupčevića. Zaposlen u BNP Zenica,gdje je odigrao preko trideset uloga. Prije toga radio u East-west company,Harisa Pašovića, a povremeno kao honorarac i u NP Sarajevo. Za uloge u pozorištu dobio i brojne nagrade.
Iza sebe ima nekoliko filmskih uloga a najvažnija je uloga u filmu Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda”.
 
IRFAN KASUMOVIĆ
 
Akademiju dramskih umjetnosti završio u klasi prof Vlade Keroševića u Tuzli. Trenutno radi na tuzlanskoj akademiji kao viši asistent na predmetu Gluma. Iza sebe ima četrdesetak pozorišnih i filmskih uloga,nekoliko TV projekata. Dobitnik nekoliko nagrada za pozorišne uloge. Povremeno se bavi režijom i organizacijom raznih manifestacija.
 
MIRZA MUŠIJA

Završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Miralema Zupčevića. Trenutno je zaposlen u JU Centar za kulturu Kakanj, gdje obavlja funkciju direktora.
Igrao u brojnim bh pozorištima a svoje prve uloge je napravio u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Iza sebe ima nekoliko uloga na filmu i u tv serijama.

 • Kultura-Novosti

  • ˝Savršen kroj˝ danas u Lukavcu

   ˝Savršen kroj˝ danas u Lukavcu- Na repertoaru Centra za kulturu Lukavac - Predstava "Savršeni kroj" nastala je po tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i...

  • Promocija knjige Tarih – antologija antiratne poezije Bošnjaka

   Promocija knjige Tarih – antologija antiratne poezije BošnjakaU organizaciji Gradskog društva Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Tuzla, Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka Tuzlanskog kantona, Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka– podružnica...

  • Večeras promocija knjige ˝Intervju˝ Sevreta Mehmedćehajića

   Večeras promocija knjige ˝Intervju˝ Sevreta MehmedćehajićaVečeras, u srijedu, 17. aprila 2019. godine u 19,oo sati, u prostorijama Biblioteke ´´Behram-beg´´ (adresa: Tuzla, Solni trg, 6) biće održana promocija knjige ˝Intervju˝ Sevreta Mehmedćehajića iz...

  • „Državni lopov“ iz Zenice danas u NP Tuzla

   „Državni lopov“ iz Zenice danas u NP Tuzla- Gostovanje predstave „Državni lopov“ Studio Teatra Zenica u NP Tuzla u četvrtak 11.4.2019.godine u 19,3o sati - Hit komedija “Državni lopov” gostuje u Narodnom pozorištu Tuzla u četvrtak...

  • Počeo 2. festival umjetnosti za djecu

   Počeo 2. festival umjetnosti za djecu- Predstavom „Komšizluk“ zvanično je Otvoren 2. festival umjetnosti za djecu, Živinice 2019. - U Živinicama je počela festivalska čarolija za najmlađe, a priliku da ispolje kreativnost i talenat imali...

  • Istina u dopadljivom ruhu iluzije

   Istina u dopadljivom ruhu iluzije -  TKT FEST -  Dani akademskog teatra    Tuzla:  27.3 - 2.4 2019. - Na samom početku predstave jedna, naizgled, cirkuska točka, pred publikom je madjioničar, zavodi nas svojim obmanama i trikovima, kaže: “ Ima...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

adriatic

vip

kurkumin

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

dogma

 cydonia2

solana1

GOLDEN maj 2019

 seif1

piemonte1

tztk

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1