Večeras promocija knjige “Rani islam i početak kapitalizma”

- BKC TK domaćin promocije knjige njemačkog historičara i bankara Benedikta Koehlera -

raniislam


Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona seriju promocija knjiga u 2021. godini otvara promocijom bh. izdanja knjige njemačkog historičara i bankara Benedikta Koehlera, “Rani islam i početak kapitalizma”, koju je preveo i priredio Resul Mehmedović, publicista i prevodilac nekoliko knjiga iz oblasti ekonomije i historije islamske kulture i civilizacije.
Promocija ove knjige održat će se u Plavoj Sali BKC TK-a u petak 19. februara/veljače sa početkom u 18 sati. Promociji će pored autora prisustvovati i promotori Admir Čavalić, MA ekonomije i dr.sc. Damir Bećirović.
-Fokus mog pisanja je veza između ekonomije i kulture, ili drugačije kazano, kako način na koji radimo utječe na način na koji živimo. Zanimali su me poduzetnici koji su bili motivirani da svijet učine boljim i počeo sam da istražujem historiju islamske ekonomije nakon što mi je ukazano da je Poslanik Muhammed bio trgovac prije poslaničke misije. Rezultat te moje studije je Rani islam i početak kapitalizma – naveo je Benedikt Koehler, autor ove knjige, u predgovoru bosanskog izdanja.
Resul Mehmedović, koji je ovu knjigu preveo i uredio, rođen je u Zvorniku, publicista je i prevodilac nekoliko knjiga na bosanski jezik iz oblasti ekonomije i historije islamske kulture i civilizacije.
Promocija knjige je otvorena za posjetitelje u skladu sa aktuelnim higijensko-epidemiološkim mjerama, a svim zainteresiranim koji neće biti u mogućnosti prisustvovati promociji, BKC TK će ovaj događaj približiti putem svojih kanala na društvenim mrežama

JU BKC TK
19.2.2021. godine

 poliklinika irac

transturist2

centralno

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic juli 2022

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022

SOS apr 2022

fhz