Kako bi što veći broj mladih ljudi dobio priliku da pokrene svoj vlastiti biznis, Fondacija tuzlanske zajednice odlučila je produžiti rok za prijavu na program podrške mladim poduzetnicima BRZI START UP. Umjesto 24.1. novi rok za prijave je 31.1.2020. godine.


Ideje su najvažnije i one pokreću mlade ljude u svijetu biznisa. Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) poziva zainteresovane mlade osobe od 18 do 35 godina sa dobrim idejama a sa područja Grada Tuzla da se prijave na javni poziv za učešće u projektuza jačanje poduzetničkih kompetencija„BRZI START-UP“. Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Brzistartup

Glavni cilj projekta „BRZI START-UP“ je doprinos povećanju zapošljivosti među mladima na području Grada Tuzla, te jačanje poduzetničkih kompetencija mladih i stvaranjeuslovaza njihovo samozapošljavanje. FTZ planira da u okviru ovog projekta realizira obuku za minimalno 20 odabranih učesnika/ica, nakon čega će polaznici/e uz mentorsku podršku dobiti priliku da izrade biznis planove za svoje ideje i iste kandiduju za finansijsku podršku.
Ciljna grupa u ovom projektu su mladi sa područja Grada Tuzla u rasponu od 18 do 35 godina koji imaju afinitet za poduzetništvo te koji nemaju formalno registriran biznis i koji žele da započnu vlastiti biznis a nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.
Učesnici/e će unaprijediti svoja znanja i vještine o fazama poslovnog planiranja, marketinga i ostalih poduzetničkih oblasti. Svih 20 polaznika/ica će biti osposobljeni da kreiraju poslovni plan i da isti kandiduju za finansijsku podršku kako bi pokrenuli vlastiti mali biznis.  Nakon procjene dostavljenih biznis planova, planirano je da se uspostave minimalno 2 mala biznisa do kraja juna 2020. godine, uz start-up podršku od 5.000 KM po biznisu.

Pored finansijske podrške, FTZ će u suradnji sa poslovnim sektorom, pružiti mentorsku podršku učesnicima/cama programa pri izradi poslovnog plana. Učesnici mogu očekivati podršku mentora iz  oblasti marketinga, finansija, plasmana proizvoda, razvoja preduzeća i slično.Projekat će trajati od decembra 2019.godine do juna 2020.godine. Edukacije će biti organizovane od februara do marta2020.godine.
Prijave se mogu dostavljati do 24.01.2020. godine na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. više informacija o pozivu kao i prijavni obrazac možete pronaći na https://www.fondacijatz.org/page/41/8739. Za sva dodatna pitanja možete se javiti koordinatoru projekta mr.sc. Tariku Barakoviću dipl.oec na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefon: + 387 35 362 830.

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

Istanbul 25 novembar 2020 vt

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1