Ljeto u Tuzli: Večeras koncert "Lege Artis"

- Ljetni koncert horske muzike na Trgu slobode u Tuzli -

LegeLJetni

 

U organizaciji Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, u subotu 14.9.2019. godine sa početkom u 20 sati bit će održan “Ljetnji koncert”, a u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli” pod pokriviteljstvom Grada Tuzla.

Pored Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, na koncertu će uzeti učešće i prijateljski horski ansambl iz Zvornika “Izvornik” sa solistima kao i Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla. Bit će ovo prilika da publika posluša izvrsne kompozicije popularne i tradicijske muzike uz izvrsne soliste, horske glasove i instrumentalnu pratnju ali i kompozicije ozbiljnijeg sadržaja uz predivne performanse.

Horski ansambli „Lege Artis“ i „Izvornik“ baštine već dugogodišnju saradnju sa zajedničkim koncertima nastupima a iz ove saradnje na inicijativu doktora Žarka Mladine člana Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla formirana je i jedinstvena klapa pod nazivom “Mirakul” koju čine muški članovi ova dva hora a koji izvode klapsku muziku.

Ovom prilikom pozivaju sve građane da dođu na Trg slobode  i poslušaju izvrstan koncert uz mnogobrojne izvođaće i odličnu muziku.

 cydonia2

solana1

adriatic

lovic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden okt 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1