Parti i projekcija nesvakidašnjeg filma u sklopu Džumbus Festivala

Ovaj vikend se nastavljaju događaji koji će obilježiti ovogodišnji Džumbus Festival.


Prošle sedmice Džumbus Festival (www.fb.com/DzumbusFestival) je krenuo oštro, a ovaj petak vas očekuje nastavak partija elektronske muzike (fb event: www.bit.ly/Gshift2) te u subotu lagani prijelaz na ciklus projekcija filma na otvorenom, i to ne bilo kakvih filmova! "Movies & Pizza Night" je ciklus projekcija dokumentarnih i igranih filmova sa nesvakidašnjim temama koje će vas inspirisati, šokirati, zaintegrirati, aktivirati, zabaviti – sve samo ne ostaviti ravnodušnima!  

Dzumbus2019 logo

Ovaj put je riječ je o dokumentarnom filmu „1 Giant Leap“ koji je napravljen 2002.godine, izvanrednom muzičko-vizuelnom spektaklu o kojem se malo zna, a koji obrađuje teme koje su danas aktuelnije nego ikada. (fb event: www.bit.ly/1GiantL). Mnogi su ga muzičari, redatelji, kritičari ocijenili kao sjajnu stvar. „Revolucionaran audio-vizuelni projekat globalnih proporcija” – kako je prenio The Daily Telegraph.
1 GIANT LEAP je film redatelja Jamie Catto i Duncan Bridgeman koji su putovali  7 mjeseci kroz svih 5 kontinenata i snimali na više od 50 lokacija kako bi stvorili najinspirativniji film i album koji su mogli zamisliti. Njihova misija nije bila samo osvrt na glavne univerzalne teme života (Vrijeme, Maske, Novac, Suprostavljanje, Bog, Inspiracija, Sex, Smrt, Sreća) kroz razgovor sa nekim od najuzbudljivijih i najneobičnijih ljudi koje su mogli pronaći (Tim Robbins, Neneh Cherry, Brian Eno, Dennis Hopper, Kurt Vonnegut, Michael Stipe, Robbie Williams i mnogi drugi). Njihov zadatak je takođe bio i saradnja sa raznim svjetskim muzičarima i sastavljanje ogromne višeslojne muzičke harmonije sa njima.

Džumbus i Tuzla Live ekipa vas pozivaju u petak 12.7.2019. godine od 19,oo sati i subotu 13.7.2019. godine od 18,oo sati u Zlatarsku ulicu, na itekako zanimljiva druženja! Vidimo se!

 cydonia2

solana1

adriatic

lovic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden nov 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1