Večeras ˝Notama kroz svijet˝

- Koncert klasične muzike u dvorani Kaleidoskop -


NoteTreću godinu za redom, mladi umjetnici različitih generacija okupljaju se na Godišnjem susretu mladih bh umjetnika "Notama kroz svijet". Riječ je o projektu koji omogućava ovim umjetnicima razmjenu iskustava i zajednički nastup. Ovogodišnji koncert "Notama kroz svijet" okuplja mlade umjetnike, kako iz osnovne i srednje škole, tako i studente, ali i muzičke profesionalce.
Profesorica klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli i diplomantica Muzičke akademije Zagreb, Ena Ovčina u ovom je projektu već treću godinu.

"Veliko je zadovoljstvo što, zahvaljujući Udruženju "Star Art" iz Tuzle, možemo već govoriti o jednoj tradicionalnoj manifestaciji. Ja sam neko ko je od početka u ovom projektu i neko ko se poslije završenog školovanja odlučio vratiti u rodni grad. Mislim da je ideja i koncept ove manifestacije da mladim ljudima različitih generacija omogući zajedničku razmjenu iskustava i nastup, izuzetno dobra i da koristi svakom od nas."

Uz Enu na ovogodišnjem koncertu "Notama kroz svijet" nastupaju i učenici Osnovne muzičke škole Tuzla, koji spadaju među najnagrađivanije mlade umjetnike, a to su gitarista Armin Smajić i violinistica Aida Rešidbegović.

Iz beogradske muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" dolazi Tuzlanka,učenica IV razreda ove srednje škole, violinistica Katarina Pavljašević. Sa muzičke akademije SLobomir P Univerziteta u Bijeljini dolazi Sarah Skopljak, studentica IV godine, koja je također od početka dio ovog projekta.
Još jedan uspješan mladi tuzlanski umjetnik, trenutno student Muzičke akademije Sarajevo, Bakir Samardžić nastupa na koncertu "Notama kroz svijet", kojem je ovo prvo učešće u Godišnjem susretu mladih bh umjetnika.

Vrlo uspješan tuzlanski muzički umjetnik je i dirigent Jasmin Hasić, diplomant je Muzičke akademije Sarajevo i umjetnički rukovodilac hora "Lege Artis". I maestro Hasić i njegov hor su dio ove manifestacije drugu godinu za redom.

"Prošle godine smo po prvi put nastupili na ovom koncertu i, moram priznati, bili veoma sretni i zadovoljni što smo dio ove manifestacije. Jedan odličan koncert umjetničke muzike očekuje nas i ove godine. Ono što je također veoma značajno je da ovaj projekat okuplja muzičare različitih generacija i da ističe uspješne mlade ljude ovog grada, koji su se školovali ili još uvijek školuju u svijetu muzike."

Manifestacija "Notama kroz svijet" se treću godinu za redom održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta. Organizator je Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju "Star Art" Tuzla, a koproducent je Centar za kulturu Tuzla, pod čijim se okriljem koncert održava, uz podršku Pozorišta mladih.

Koncert "Notama kroz svijet" će biti održan u petak 22. novembra u 19 sati na sceni dvorane "Kaleidoskop". Ulaz za posjetioce je besplatan.

  • Zanimljivosti Scena

    • Večeras “Budala na večeri”

      Večeras “Budala na večeri”  - “Tri prikazivanja Boga” 24. i 25. aprila - „Sladoled“ 27. aprila - “Budala na večeri”, autora Frencisa Vebera i u režiji Midhata Kušljugića, predstava je koja će se odigrati večeras, u utorak 23.4....

    • U Tuzli obilježen Svjetski dan knjige

      U Tuzli obilježen Svjetski dan knjige  - Manifestacijom „Shakespeare Day“ obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava - U prisustvu britanskog ambasadora u Bosni Hercegovini Juliana Reillya, ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog...

    • Večeras premijera "Tri riječi" u BKC Tuzla

      Večeras premijera   Monodrama sa dva lica pod nazivom “Tri riječi”, premijerno će biti odigrana na kamernoj sceni Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli 20. aprila 2024. godine u koprodukciji Bosanskog kulturnog centra TK...

    • Večeras promocija knjige "Ono što ostaje"

      Večeras promocija knjige   - Promocija knjige autorice Esnefe Muhić - Promocija knjige "Ono što ostaje", autorice Esnefe Muhić, biti će održana u četvrtak, 18. aprila 2024. godine u Centru za mlade Tušanj s početkom u 18:30...

    • Svečana akademija i izložba “Grad i ljudi”

      Svečana akademija i izložba “Grad i ljudi”- Umjetničko veče u čast akademskog slikara Zdravka Novaka - U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u četvrtak 18. aprila u 19 sati bit će održano Umjetničko veče u čast 90. rođendana akademskog slikara...

    • Večeras promocija knjige "Misterij genoma"

      Večeras promocija knjige - Autor Almir Alić - Promocija novog romana koji nosi naziv: "Misterij genoma" i zbirke priča "Sjaj i bijeda tranzicije", bosanskohercegovačkog autora Almira Alića, će se održati u Kući i atelju...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma