VT preporuka dana

Odrezak na milanski način

Pileći odresci sa parmezanom i špagetama
Ovo jelo može biti izvanredno rješenje za brzi ručak. Za oko 40 minuta napravite jelo koje nije posebno zahtjevno i za koje vam nisu potrebni neki posebni sastojci za koje bi morali proći pola grada dok ih nađete. Važno je da imate u frizu bijelog pilećeg mesa. Uz to, potrebno je imati mrvice, brašno i mlijeko po dvije kašike, 2 jajeta, dvije kesice ribanog parmezana, ulja, špageta, jedan luk, pola litre sjeckanog paradajza iz konzerve, te začina po želji, recimo, bosiljak, peršun, bijeli luk, biber, so, kurkuma.  Filee operite, posušite, posolite i pobiberiite. Uvaljajte ih u brašno. Jaja razmutite s mlijekom. Pomiješajte krušne mrvice i parmezan. Odreske uronite u jaja, pa ih uvaljajte u mješavinu  mrvica i sira pa lagano pritisnite rukama i mješavinu utisnite dlanom. Pržite ih u rerni na papiru za pečenje na 220 stepeni da se naglo ispeku (oko 20 minuta). Ko nema problema sa holesterolom, može ih peći i u tavi na ulju. Luk očistite, nasjeckajte i prodinstate na malo ulja. Dodajte prradajz i malo vode zatim nasjeckani bosiljak. Kuhajte 10 minuta te dodajte začine. Špagete skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Odreske poslužite na špagetama prelivenim umakom.