Upis djece u dječiji hor "LegeArtis"


Nakon više od pet godina GUD "Lege Artis” obnovit će rad tada jako uspješnog dječijeg hora "Lege Artis” Tuzla. Audicije za prijem članova u dječiji hor "Lege Artis” održat će se sredinom mjeseca septembra.
Gradsko umjetničko društvo "Lege Artis”, osnovano je u maju, 2012 godine, i od samog osnivanja vrlo je aktivan Mješoviti hor "Lege Artis” koji je dobitnik mnogih priznanja na međunarodnim takmičenjima. Kroz mješoviti hor "Lege Artis” prošlo je preko 150 pjevača koji su učili i radili zajedno sa dirigentom ansambla te održali niz koncerata, nastupa i obogatili ansambl jako kvalitetnim horskim repetoarom.
Pored mješovitog hora "Lege Artis” krajem 2012 godine osnovan je i dječiji hor koji je imao nekoliko zapaženih nastupa, kao i formiran reperoar za cjelovečernji koncert. Bio je ovo jedini dječiji hor u gradu koji je aktivno djelovao do avgusta mjeseca 2013. godine. Horom je rukovodio profesor Nedim Mujabašić.

lege artismali


Uprava Društva se odlučila da i ove godine obnovi rad ovog jako bitnog ansambla kako za sam grad i društvenu zajednicu tako i za sam Mješoviti hor "Lege Artis” koji će iz ovog dječijeg hora crpiti buduće horske pjevače. Kao što je to bio slučaj i prije pet godina, zamišljeno je da male članice i članovi ovog hora uvježbavaju dječije pjesmice jednoglasno i višeglasno uz edukativni dio gdje će pored razvijanja muzikalnosti, i osnova vokalne tehnike imati priliku učiiti osnove muzičke pismenosti i čitanja notnog teksta. Probe dječijeg hora "Lege Artis” održavat će se dva puta sedmično u večernjim terminima a horom će rukovoditi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, koji je ujedno i dirigent Mješovitog hora "Lege Artis” Tuzla.
U dječiji hor "Lege Artis” Tuzla mogu se upisati djeca uzrasta od 5 do 12 godina, a upis djece se vrši svaki ponedeljak i četvrtak od 17,3o do 18,oo sati u prostorijama Drusštva. Probe hora održavaju se ponedeljkom i četvrtkom od 18,oo sati u prostorijama GUD "Lege Artis” Tuzla u ul Kaldrma br 2. (preko puta Jalske džamije). Sve informacije vezano za upis djece u hor mogu se dobiti na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili direktno na telefon sa brojem: 062/492-457.

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1