Dr. Buljugić: Pacijente vraćamo na stare staze slave kad je zdravlje u pitanju


Više od dvadeset godina iskustva u brojnim sportskim klubovima i znanjem stečenim u mnogim centrima za fizikalnu, medicinsku i sportsku rehabilitaciju među kojima je najpoznatiji Sportsko-medicinski centar u Acibadem FIFA akreditiran iz Istanbula, dovelo je do ideje da se osnuje specijaliziran centar koji će se baviti sportskom prevencijom i rehabilitacijom – Medicinski centar "Sporticus".

sporticus

Kako nam ja kazao doktor Edin Buljugić, vlasnik ovog centra, osnivanjem Sporticusa, prvo u Sarajevu prije sedam godina, a zatim u Tuzli prije tri mjeseca, željelo se da se svaki korisnik, odnosno pacijent poslije završenog programa, koji je u početku namijenjen za obezboljenje kod bolnih sindroma vrata ili donjih leđa zbog razvojnih deformiteta ili stanja poslije različitih povreda, nastavi baviti aktivnom rekreacijom te da se vrati na staze stare slave kao usješan sportist ili rekreativac. 

sporticus2

"Ne samo da radimo sa sportistima na prevenciji i rehabilitaciji sportskih povreda, nego bilo koji pacijent zbog bilo kojih tegoba muskulo-skeletnog sistema kad završi ovdje s našom rehabilitacijom ustvari bude educiran za prevenirianje zbog tegoba ubog kojih se javio. Mogu reći da u velikom procentu uspijevamo zainteresovati naše klijente da se počnu baviti aktivnije svojim tijelom što je ustvari i naša misija", istakao je doktor Buljugić.

U stalnoj ponudi Medicinskog centra je fizikalna terapija, rehabilitacija, sportska prevencija i rehabilitacija, dijagnostika, kineziterapija, sve vrste masaža, kao i individualne i grupne kondicione pripreme. Također se tretiraju sportske i druge povrede, bolni sindrom vrata i donjih leđa, reumatske bolesti, zatim stanja poslije moždanog udara, osteoporoza, poremećaji periferne cirkulacije, kao i anticelulitni program i preoperativnu pripremu. U ovom Centru radi se i najsavremeniji dijalog i rehabilitacioni pristup kod bolnih sindroma vrata i leđa (diskus hernije) i skolioze.

Od ostalih usluga izdvajaju se pregledi sportista, preventivni programi, individualna i kondiciona priprema sportista te programi vježbanja za trudnice. U "Sporticusu" možete izgubiti i kilograme uz revoluciju u vježbanju – X-Body, uz koji se možete aktivirati u 20 minuta što je ekvivalent vremenu od sat i po provedenog u teretani.

sporticus9

"Našim pacijentima također nudimo i kompjutersku analizu opterećenosti kičmenog stuba za djecu i odrasle, kako bi se utvrdio stepen razvoja deformiteta ili prediktor razvoja lokomotornog aparata", istakao je doktor Buljugić. Jedna od korisnica usluga centra je i dr.sc. Edina Golać-Šarić, koja je već treću sedmicu uključena u rehabilitacijski program.

"Ono što bih željela da kažem kao korisnica usluga, s obzirom da sam bila konzument svih rehabilitacijskih klinika i lječilišta, jeste da sam jako sretna što u Tuzli imamo ovakav centar u kojem ima holistički pristup svakom pacijentu. Vrlo rijetko sam se do sada susretala s time da ljekar uzme u obzir vašu emotivnu, duhovnu i fizičku dimenziju u kreiranju rehabilitacijskog plana. Zato upućujem sve pohvale doktoru Buljugiću i njegovom centru", kazala je Golać-Šarić. Medicinski centar Sporticus nalazi se u ulici I Inžinjerske brigade bb u Tuzli (zgrada Titanik, drugi sprat). Sve informacije možete dobiti na brojeve: +387 61 721 144 i +387 64 40 85 653.

Sponzorirani teks
Foto: S.P.

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

komora

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia

sporticus

golden indija

 seif

piemonte1

ahmedic2

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1