Ambasador Države Katar posjetio Roditeljsku kuću


- Zlatni septembar -

Sultan

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine, nizom aktivnosti u mjesecu septembru obilježava ‘Zlatni septembar’ - mjesec podizanja svijesti o raku kod djece.
Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice je mukotrpna, teška i duga, a nerijeko nakon izliječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi.


Sa željom da u toj borbi pruži podršku mališanima i njihovim porodicama, kao i ljudima iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” koji im pomažu, ambasador Države Katar Sultan bin Ali Al-Khater posjetio je danas Roditeljsku kuću, mjesto gdje djeca i porodice imaju priliku provesti mirne dane u porodičnoj atmosferi i koje im donosi niz olakšica.
Ambasador Al-Khater razgovarao sa predstavnicima Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” na čelu sa direktorom Fikretom Kubatom, koji je ambasadora upoznao sa načinom rada Roditeljske kuće i procesima kroz koje prolaze mališani i njihove porodice tokom liječenja.


Zahvaljujući se ljudima Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, svakoj osobi koja nesebično pomaže djeci smještenoj u Roditeljskoj kući, ambasadodr Al-Khater je najavio mogućnost povezivanja ove humanitarne organizacije s relevantnim institucijama Države Katar, te najavio kontinuiranu podršku Ambasade Države Katar u Sarajevu njihovim aktivnostima.


Direktor Kubat se posebno zahvalio ambasadoru Al-Khateru i Ambasadi Države Katar u Sarajevu na posjeti i podršci - posebno zbog činjenice da je inicijativa za susret stigla iz Ambasade - naglasivši značaj institucionalnog uvezivanja i kontinuirane podrške kako bi djeca smještena u Roditeljskoj kući imala što bolje uvjete za uspješan oporavak.
Ambasador Al-Khater je tokom obilaska Roditeljske kuće imao priliku da se u ugodnoj atmosferi druži sa mališanima koji tu borave i njihovim porodicama, te da im uruči prigodne poklone u okviru realizacije aktivnosti „Zlatnog septembra“.


Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' iz godine u godinu se trudi ispuniti što više potreba oboljele djece i njihovih porodica te im što više olakšati taj za njih najteži period u životu. Kroz sve svoje, veće i manje, projekte ovi dobri ljudi žele obezbijediti cjelovitu i sveobuhvatnu podršku te sve ono što može olakšati put oboljele djece do pobjede.
Država Katar, koja će naredne godine obilježiti 30 godina uspostavljanja bilateralnih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, već decenijama kroz različite projekte podrške nastoji ojačati veze dvije države i njihovih građana.

28.9.2022. godine

 poliklinika irac

transturist2

centralno okt 2022

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

limenka

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

novan banka dec 2022

medex farm2

emma

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

lovic juli 2022

SOS nov 2022

fhz