Nagradna igra "Piemonte & Vispak" od 05.08 do 21.08.2017


Kupovinom bilo koje Vispak juhe ili kocke, tajna zacina ili mješavine ucestvujete u nagradnoj igri...

PieVispak1
Vaš Piemonte Tuzla

PieVispak2

FOTO: "Piemonte" Tuzla - akcija do 17. avgusta


U svim prodajnim objektima "Piemonte" Tuzla u toku je akcijska prodaja.

Pie1april1
Odabrani artikli po veoma povoljnim cijenama su na sedmičnoj akciji u periodu od 11. do 17.8.2017. godine.
Posjetite "Piemonte", Mjesto povoljnih cijena i dobre usluge!
SEDMIČNA AKCIJA od 11. do 18.7.2017. godine.
Mjesto povoljnih cijena i dobre usluge!
VaŠ PIEMONTE Tuzla

Linolada nije ista u BiH i Hrvatskoj?


Veliki svjetski brendovi na siromašnija ili manje važna tržišta šalju proizvode slabije kvalitete. U BiH i zemljama regije stanovnici se često bune jer sa zapada na njihova tržišta dolaze proizvodi koji po kvaliteti ne odgovaraju onima u Njemačkoj, Austriji, Italiji ili Francuskoj. Tvrde da su ime i etiketa identični, ali sadržaj nije. Najpoznatiji primjer za to je i popularni namaz Nutella. Obožavatelji tog čokoladnog namaza godinama se kunu da "zapadna" i "istočna" Nutella nemaju jednak okus. Međutim, i istočni proizvođači imaju svoj istok i tržišta na koja šalju manje kvalitetne proizvode, piše Index.

linolada

Čitatelj ovog hrvatskog portala u Bosni i Hercegovini kupio je Podravkinu Linoladu. Plastičnu kanticu Linolade u Neumu je platio oko 35 kuna, a kada je pažljivije pogledao deklaraciju, primijetio je, kako je rekao, da je taj proizvod drugačiji od onog koji konzumira u Hrvatskoj. Linolada za bosanskohercegovačko tržište sadrži samo 3 posto lješnjaka. U Hrvatskoj se, prema deklaraciji, u namazu nalazi daleko više lješnjaka – 10 posto. I okus je, naravno, različit. - Podravka je od 2009. godine značajnije prisutna na tržištu kremnih namaza u Bosni i Hercegovini te Srbiji. Linolada koja je tada lansirana na navedena tržišta okusom i kvalitetom konkurira snažnoj domaćoj konkurenciji koja je prisutna na tim tržištima i koja je razvila preferencije potrošača prema određenom okusu – kazali su za Index u koprivničkom proizvođaču te dodali da je namaz ispravno deklariran i da nema ni riječi o prevari potrošača. Samo treba pažljivo pročitati etiketu. Ipak, neslužbeno se u Podravci hvale da su proveli slijepi test na tržištima Bosne i Hercegovine te Srbije i da je njihova Linolada okusom uvjerljivo pobijedila i Eurokrem, koji se proizvodi u Srbiji, i Nutellu koja se može kupiti na tamošnjim tržištima. - Ispitanici su izabrali upravo ovakvu Linoladu, tvrde u Podravci.

15.8.2017. godine

Otkaze dobilo 155 radnika Velpra, pojedini zbrinuti u drugim kompanijama


Otkaze je dobilo 155 radnika Velproa nakon što je restrukturiranjem Agrokorovog poslovanja u našoj zemlji pokrenuta likvidacija ove kompanije. Otpušteni radnici dobili su otpremnine, a određen broj je zbrinut u drugim kompanijama, izvještava Federalna televizija. "Jedan broj radnika je zbrinut u objektu u Čitluku, jedan dio je prebačen u Kiseljak i u druge kompanije. U ovom momentu se pregovara za dio radnika u Tuzli sa kompanijom AKM Tuzla", tvrdi Mersiha Beširović, predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih BIH.

velpro


Iz ovog sindikata upozoravaju da još uvijek nije poznat tačan broj prodavnica koje će biti zatvorene niti broj radnika Agrokorovih kompanija koji će dobiti otkaz. "Do sada smo dosta govorili paušalno o planovima, sada se konkretno vidi šta se dešava. Objekti se zaista zatvaraju", kaže Beširović. U centrali Agrokora navode da se realiziraju planovi koji su bili javno prezentirani u dijalogu i dogovoru sa socijalnim partnerima. Stanjem u Agrokoru bavi se i ugledni list The Economist koji u analizi ističe da, kada bude utvrđeno pravo stanje dugova u Agrokorovim kompanijama, to može urušiti napore Ante Ramljaka, povjerenika Hrvatske vlade za Agrokor, u stabilizaciji poslovanja. To bi za region zapadnog Balkana značilo novu recesiju, navedeno je u članku. Ranije je Ante Ramljak najavio da će se krajem augusta ponovno sastati sa čelnicima državne i federalne vlasti i da bi od septembra maloprodajno poslovanje Agrokora u našoj zemlji trebalo biti razdvojeno na Konzum i Mercator.

15.8.2017. godine

B2B BiH Vrijeme je za nove poslovne trendove


Klasična komunikacija i pristup kupcima i klijentima postali su prošlost! Podrškom najvećih bh. kompanija B2B BiH predvodi bh. firme ka njihovoj digitalnoj poslovnoj budućnosti. B2B BiH digitalna business web platforma povezati će firme sa njihovim B2B i B2C kupcima i klijentima koristeći u svojoj strukturi suvremene i moderne poslovne IT alate integrirajući ih kroz sustav social networking-a, koji je danas vodeći način i pristup plasiranja proizvoda svim kategorijama i segmentima, omogućavajući brza i učinkovita rješenja za povećanje prodaje i stvaranje idealnih marketinških prilika i aktivnosti svim ciljnim skupinama. Advanced Business Search, News Feed innovative, Sales/Marketing, Direct communications, HR – Human Resources samo su neki su od alata koji čine strukturu platforme, a koji predstavljaju revoluciju i olakšanje poslovanja firmama u BiH, jer će putem B2B BiH platforme moći manipulirati svim komunikacijskim i prodajnim aspektima svojih proizvoda i usluga. Sadašnji i novi kupci i klijenti u oba segmenta B2B i B2C koristeći svoje korisničke profile putem gore navedenih alata, će lako i jednostavno dolaziti do novih, svježih i pravovremenih informacija koje dolaze iz firmi i njenih brandova.
Firme registraciju mogu izvršiti na  >>> www.b2bbih.ba

B2BBiH


Interakcija i dinamičnost odvija se putem korisničkih profila firmi i krajnjih korisnika u realnom vremenu. B2B BiH firmama omogućuje manipulaciju svih prodajnih, komunikacijskih, branding i marketinških strategija svojih proizvoda i usluga u oba smjera, B2B i  B2C. Prateći najnovije trendove koji vladaju na međunarodnoj poslovnoj sceni, B2B BiH firmama će omogućiti da sa svojim kupcima i klijentima komunciraju u pokretu i personilizirano. Sam koncept B2B BiH projekta premijerno je predstavljen u Hotelu Europe u Sarajevu pred predstavnicima 100 najvećih bh. kompanija i brojnim medijima, a koje su postale dio B2B BiH.

zmaj

beko

 pavic1

 seif

hit tours

sarajka

nipex4

sos

grad tuzla1

vlada tk1

kapija3

grad na zrnu soli

 

Volim Tuzlu na Facebooku